Venezuela'nın 3 Amerikalı diplomatı sınır dışı etme kararı alması üzerine ABD de 3 Venezuealı diplomatı ülkeden göndereceğini açıkladı.
ABD yönetimi, Venezula Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun önceki gün, "ülke ekonomisine ve istikrarına zarar vermek isteyen aşırı sağ ile işbirliği yaptıkları" gerekçesiyle Caracas'taki ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kelly Kedirling ve diğer 2 diplomatı sınır dışı edeceklerini açıklamasına, 3 Venezuelalı diplomatın sınır dışı edilmesi talimatıyla karşılık verdi.
Venezuela'nın suçlamalarının reddeden ve bu tür bir tavrın hek iki ülkenin çıkarına da zarar verdiğini bildiren ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'daki Venezuela Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Calixto Ortega Rios ve İkinci Katip Monica Alejandra Sanchez ile Houston'daki Venezuela Konsolosu Marisol Gutierrez de Almeida'nın sınır dışı edileceğini açıkladı. ABD, diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı.
Bu arada Maduro, ABD'nin kararı öncesinde yaptığı açıklamada, "Amerikalı diplomatların ülkesinin istikrarını bozma gayretinde olmayı sürdürdükleri müddetçe, ABD ile samimi bir ilişki kuramayacaklarını" söyledi. Maduro, "ABD, ülkemizin egemenliğine saygı duyması gerektiğini anlamadığı takdirde, onlarla ne samimi bir ilişki ne de samimi bir iletişim kurabiliriz" diye konuştu.
Caracas'ı terk etmeye hazırlanan Maslahatgüzar Kedirling ise basına yaptığı açıklamada, Maduro yönetiminin Amerikalı diplomatların "Venezulelalılarla" görüşmesine tepki duyduğunu belirterek, "Evet Venezuealılarla görüştük. Bu görüşmeler, bağımsız seçim gözlemcileriyle olabilir, bir grup kadınla olabilir, çocuklarını kaybetmiş kadınlarla ya da bir parkı temizlemek için lobi yapmaya çalışan bir çevre örgütüyle olabilir. Bu insanlarla görüşmüyorsak, işimizi yapmıyoruz demektir" dedi.