HALEP - Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'in Etarib ilçesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda, 15 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Hasan Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterin Etarib ilçesine 5 varil bombası attığını, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların ambulanslarla çevre hastanelerine kaldırıldığını ifade eden Ubeyd, bölge halkının iş makineleriyle enkaz altından ölü ve yaralıları çıkardığını belirtti.

Saldırıda 5 evin yıkıldığını ve çok sayıda evin hasar gördüğünü de dile getiren Ubeyd, helikopterin ilçeye saldırısından sonra halkın gruplar halinde bölgeden kaçmaya başladığını ifade etti.

Ubeyd, savaş uçaklarının ilçe yakınlarındaki Orim köyü ve Halep'te muhaliflerin denetiminde olan birçok beldeyi bombaladığını da kaydetti.

Öte yandan Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.