Anadolu Ajansı ekibi, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu binlerce Suriyelinin Ürdün'e kaçışına tanık oldu.
Ürdün sınır muhafızları, aralarında AA'nın da bulunduğu çeşitli basın kuruluşlarının binlerce Suriyelinin Ürdün'e girişini görüntülemesine izin verdi.
Ülkelerindeki şiddet olaylarından kaçarak Ürdün sınırına ulaşan Suriyeli sığınmacıların bazıları görüntülenmekten rahatsız olurken, yüzlerindeki korku ve endişe dikkati çekti.
Ürdün sınırına ulaşan yaralı 4 Suriyeliden birinin tedavi yapılmak üzere ambulansa taşınırken hayatını kaybettiği görüldü.
AA muhabirine konuşan Suriyeli Muhammed Ebu Taha (45), söz konusu 4 Suriyelinin Esed güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardımanda yaralandığını söyledi.
Öte yandan Ürdün sınır muhafızları komutanı Hüseyin ez-Zeyyut, düzenlediği basın toplantısında, ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Ürdün'e gelen Suriyeli sığınmacıların durumunu değerlendirdi.
Zeyyat, ''378 kilometrelik Ürdün-Suriye sınırında 45 geçiş noktası var. Ayrıca sınırda Suriyeli sığınmacıların ilk olarak toplandığı ve buradan farklı mülteci kamplarına gönderildiği 25 toplanma noktası ile 15 de konaklama merkezi bulunuyor'' dedi.
Suriye'de krizin başlamasından bu yana Ürdün'e gelen Suriyelilerin sayısının 380 bin olduğu ifade ediliyor.