Ürdün'de seçim kanunu tartışmaları altında, sadece bağımsız adayların katıldığı genel seçimde oy verme işlemi saat 07.00'da başladı.
Revize edilmesinin ardından Temmuz ayında tekrar kabul edilen ''Tek Aday Tek Oy'' seçim sistemi, İslami Çalışma Cephesi (İÇC) ve sol görüşlü Halk Birliği Partisi'nin başını çektiği partiler tarafından boykot edildi. Boykot kararı alan partiler, aday veya seçmen olarak genel seçime katılmaycaklarını belirtmişti.
''Tek Aday Tek Oy'' seçim sistemi ile seçmenler, bağımsız olarak adaylıklarını koyan milletvekili adaylarına oy veriyor ve yalnızca bir oy kullanma hakları bulunuyor. Mevcut seçim sistemi ile hiçbir grubun mecliste çoğunluk sağlanmasına imkan tanınmıyor.  
Genel seçimlerde yarışacak toplam bin 425 milletvekili adayının 191'i kadınlardan oluşuyor. Ürdün Meclisi'nde kadınlar için 15 koltuk ayrıldı.
150 sandalyeye sahip Ürdün Meclisi'ne her seçmenin yalnızca kendi seçim bölgesinden seçebileceği yerel listeden 123 aday millet meclisine girebilecekken, ülke çapında seçim yapılabilecek genel listeden 27 aday mecliste yer alacak.
Mecliste Hristiyanlar, Çerkezler ve Çeçenler için de ayrılmış sandalyeler yer alıyor.
47 bin polis ve jandarmanın güvenliği sağlamak için görev alacağı genel seçimde, bin 484 seçim merkezinde oy kullanılacak.
Nüfusun yaklaşık olarak 6.8 milyon olduğu Ürdün'de 2.3 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Seçmenlerin yüzde 70'inin seçmen kaydı yaptırdığı öğrenildi.