SLAVYANSK - Hükümet güçlerinin, Slavyansk'ın merkezindeki birçok kamu binasını işgal eden ayrılıkçılara karşı gece boyunca süren saldırılarında şehir merkezinde yerleşim binaları isabet aldı.

Mayıs ayının başında Slavyansk'taki ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonlarını başlatan hükümet güçlerinin dün gece açtığı ateşte, 40 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Olayda birkaç kişi de yaralandı.

Ukrayna ordusunun konuşlandığı kentin en yüksek tepesi Karaçun'dan, ayrılıkçıların mevzilendiği noktalara, aralarında havan topu dahil ağır silahlarla ateş etmesi sonucu, bazı apartmanlar hasar görürken, çok sayıda evin camlarının kırıldığı gözlendi. Saldırılar halk arasında paniğe neden olurken, birçoğu sığınaklara kaçtı.

Saldırılar, ayrılıkçıların yoğun olarak bulunduğu Semenevka, Çerevkovka ve Artema semtlerinin yanı sıra kentin merkezi kısımlarında da etkili olurken, mermilerin yabancı gazetecilerin kaldığı otelin yakınlarına isabet ettiği görüldü. Gazeteciler, gecenin bir kısmını, otelin bodrum katında bulunan sığınakta geçirdi.

Sığınakta geceleyen 56 yaşındaki Katerina, gece kentteki tüm sığınakların dolu olduğunu ve birçok vatandaşın sığınaklarda yer bulamadıklarını kaydederken, kalabalık nedeniyle de sığınaklarda hava almanın zor olduğuna işaret etti. Katerina, “Evimizde kalıp öleceğimize, kötü de olsa, sığınaklarda kalarak canımızı kurtarmamız daha iyidir” diye konuştu.

Dünkü saldırıların ardından bugün halkın toplu şekilde şehri terk ettiği gözlendi.

Slavyansk'ta toplu taşıma araçlarının çalışmaması ve taksilerin de can güvenliği endişesiyle şehir dışına çıkmaması nedeniyle, halk kenti terk ederken sıkıntı çekiyor.