Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak'ta savaşan Türkmen komutanlardan Abdullah, "Türkmen Dağı düştü" başlıklı haberlere tepki gösterdi.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak'ta savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, basında yer alan "Türkmen Dağı düştü" başlıklı haberlere tepki göstererek, "Türkmen Dağı'ndaki stratejik tepelerden Kızıldağ'ın yarısı bizde, yarısı rejimin eline geçti, çatışmalar sürüyor. Türkmen Dağı düşmedi, Allah'ın izniyle mücahitler burada var olduğu sürece de düşmeyecek" dedi.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak'ta Kızıldağ, Derhanne ve Fırınlık mevkisi ile Züveyk köyü çevresinde çatışmaların devam ettiğini belirterek, Rusların hava desteği ile devam eden kara harekatında sivillerin yaşadığı bölgelerin de saldırılara hedef olduğunu söyledi.

Bayırbucak'a yönelik yaklaşık bir aydır devam eden saldırıların son haftalarda hava bombardımanı ile yoğunlaştığını ifade eden Abdullah, "Türkmen Dağı'ndaki stratejik tepelerden Kızıldağ'ın yarısı bizde, yarısı rejimin eline geçti, çatışmalar sürüyor. Türkmen Dağı düşmedi, Allah'ın izniyle mücahitler burada var olduğu sürece de düşmeyecek" diye konuştu.

"Bu toprakları son damla kanımıza kadar kimse alamaz"

"Çok yoğun bombardıman altındayız" diyen Abdullah, şunları söyledi:

"Rusya'nın yanı sıra İran güçleri ve Lübnan Hizbullahı'nın desteği ile rejim, Bayırbucak bölgesine saldırılarına devam ediyor. Allah şahit, gençlerimiz düşmana bir karış toprak vermemek için cephe noktalarında aslanlar gibi çarpışıyor. Rus uçakları ve gemilerden atılan füzeler, tank, top ve havan atışlarıyla dayanılmaz bir bombardıman var. Kara harekatının başlamasıyla yaklaşık bir aydır bombardıman arttı ancak son hafta daha da arttı. Biz Osmanlı torunlarıyız, bizden bu toprakları son damla kanımıza kadar kimse alamaz."