KAHİRE

Özgür Suriye Ordusu Siyasi Danışmanı Bessam Dade, Suriye rejiminin, Türkiye ve uluslararası toplumun göstereceği tepki sebebiyle kimyasal silahlarını kullanmadığını iddia etti.  
Dade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin elinde büyük çapta kimyasal silah bulunduğunu ancak şu ana kadar bu silahlara başvurmadığına dikkati çekerek, ''Esed uluslararası cezai takibattan korkuyor. Bu silahların kullanması durumunda başta Türkiye olmak üzere uluslararası toplumun tepki göstereceğini, bundan da en büyük zararı kendisinin göreceğini iyi biliyor. Bu nedenle başkent Şam'daki çatışmaların büyümesine rağmen bu silahları kullanmaktan uzak duruyor'' ifadelerini kullandı.
Dade, kimyasal silahlar konusunda çıkan haberlerin kasıtlı ve korkutma amaçlı olduğunu öne sürdü.Rusya'dan kimyasal silah uyarısı
Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin kimyasal silahların kullanılmasını yasaklayan 1925 Cenevre Protokolü'nü imzaladığı hatırlatılarak, ''Rusya, Suriye yönetiminin gelecek dönemde uluslararası yükümlülüklerini yerine getireceğini ummaktadır'' ifadeleri kullanıldı.