ANKARA - Ankara ziyareti sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mustafa Muhammed Abdulcelil, İslam dünyasının özellikle de Libya'nın Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek şöyle dedi:

''Başbakan Erdoğan'ın başarılarını büyük bir beğeniyle takip ediyoruz. Özellikle Filistin konusunda Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta (İsrail Cumhurbaşkanı) Şimon Peres karşısında takındığı tavrı takdire şayan buluyoruz.''

Abdulcelil, Türkiye'nin ekonomi alanındaki aldığı mesafeyi de yakından izlediklerini ifade ederek, ''Türkiye'nin ekonomi alanında sergilediği performans, tüm Arap ülkeleri için uygulanabilecek başarılı bir örnek oldu'' dedi.

Bölgede yaşanan değişim sürecinin ardından İslam dininin daha güçlü bir şekilde yeniden canlanacağı tahmininde bulunan Abdulcelil, ''İslam dini Arap ülkelerinin değil, Türkiye'nin sancaktarlığında yeniden canlanacak'' ifadelerini kullandı.

Suriye'de devam eden kriz ve muhtemel çözüm yolları konusunda da görüşlerini açıklayan Abducelil, ''Suriye meselesinin siyasi çözümle bir son bulacağını sanmıyorum. Bu sorunun çözümü için askeri müdahale gerekli. Suriyeli devrimciler de kendi halkının kanını döken yönetimi alaşağı etmeye yönelik adımlar atıyor'' dedi.