Sudan'ın Nyala şehrinde bir hastanede görev yapan Türk personel, topladıkları yardımlarla bölgedeki bir yetimhaneyi yeniledi.

Nyala Türk-Sudan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Fikri Yıldırım, yaptığı açıklamada, Nyala'da kalıcı bir eser bırakmak istediklerini belirterek "Topladığımız yardım paralarıyla Sudan'da Türk doktorlarının imzasını taşıyan bir eser yaptırmayı düşündük. İstişareler sonucunda yetimler diyarı Nyala'da bir yetimhanenin baştan sona yenilenmesini kararlaştırdık." dedi.

Yıldırım, yetimhane çalışmasına sadece doktorların değil, hastanede çalışan bütün Türk personelin destek verdiğini belirtti.

Gelinen aşamadan sonra yetimhaneye bir de mutfak yapmak istediklerini aktaran Yıldırım, "Şu an 86 Sudanlı kardeşimiz yetimhanede barınıyor. Onlar burada Kur'an-ı Kerim öğreniyor ve hafızlıklarını tamamlıyor. Topladığımız paralarla şimdi güzel bir mutfak ve banyo yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bir önceki dönem Nyala’da görev yapan Türk personelinin de yapılan çalışmalara maddi destek sağladığının altını çizdi.

Yenileme sonrası yetimhanenin ismi, "Nyala Türk-Sudan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanları Yetimhanesi" olarak değiştirdi.