SARAYBOSNA - Bosna Hersek'in batısındaki Bihaç kentinde bulunan Una-Sana Türk Koleji öğrencileri, Azerbaycan'da düzenlenen ''Uluslararası INEPO Eurasia Çevre Proje Olimpiyatı''nda, ''mikrobiyolojik su temizlenmesi'' projeleriyle birinci oldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ve 42 ülkeden 400'ün üzerinde projenin sunulduğu yarışmada, Bosna-Hersek'i ülkenin batısında yer alan ve 1997 yılında Sema Eğitim Kurumları'na bağlı Bihaç'taki Türk kolejinin öğrencileri Aida Hociç, Hata Botonjiç, Amina Mayetiç ve Edina Kasupoviç temsil etti.

Hociç ve Botonjiç'in hazırladığı "mikrobiyolojik su temizlenmesi'' projesi, yarışmada altın madalya ödülü aldı. ''Temiz suya ulaşılması'' konusunda Amina Mayetiç ve Edina Kasupoviç'in projesi de kendi kategorisinde yarışmada birinci oldu.  

Yarışmadan birincilikle dönen öğrencileri, Saraybosna Uluslararası Havalimanı'nda aileleri, öğretmenleri ve arkadaşları büyük bir coşkuyla karşıladı.  

Yarışmada altın madalya alan öğrencilerden Hata Botonjiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada ülkelerini ve şehirlerini en iyi şekilde temsil etme fırsatı elde ettiklerini ve bunu birincilikle taçlandırdıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Bosna-Hersek'te Sema Eğitim Kurumlarına bağlı 7 lise ve ilköğretim okulu ile bir üniversite bulunuyor.