MERSİN - Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) organize ettiği ''Arap Birliği Mersin'de'' etkinliği için kente gelen Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, AA muhabirlerine açıklama yaptı.

Mavi Marmara gemisinin Filistin ve Gazze'ye yardım için gittiğini ve İsrail askerlerinin gemiye saldırdığını hatırlatan Maruf şöyle dedi:

''Özür dilenmesi, tazminatların sağlanması ve Gazze'deki ablukanın kaldırılması şartlarının oluşturulmasında Türkiye son derece ciddi bir otoriteyle durdu. Netanyahu karşısındaki insanlar özür dilenmemesini istiyordu. İsrail'in özür dilemesi Türk hükümetinin çok kesin bir zaferidir.''

Erdoğan'ın Filistin'e ziyareti

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili haberlere de değinen Maruf şunları vurguladı:

''Başbakan Erdoğan Filistin'i ziyaret edecek. Batı Şeria ve Gazze'ye gidecek. Bütün Filistin halkı, Erdoğan'a 'hoşgeldin' demek için bekliyor. Filistin halkı her şeyden önce Başbakan Erdoğan'ı güçlü bir lider ve Filistin'in bir kardeşi olarak görüyor.

Dolayısıyla onu kabul etmek için bekliyorlar. Bir açıklama yaparak Filistin olarak Erdoğan'ı resmi olarak davet ettiğimizi de deklare ettik. Halktan hiç kimse Erdoğan'ın gelişine hayır diyemez.''