TUNUS

Tunus resmi televizyonuna konuşan Tunus Başbakanı Hamadi Cibali, hükümeti feshettiğini ve yerine küçük çaplı, siyasi partilere üye olmayan kişilerden oluşan ''teknokrat hükümeti'' kuracağını belirtti.

Feshetme kararını koalisyondaki siyasi partilerin, kabine değişikliği üzerinde çözüme ulaşamadığı için aldığını belirten Cibali, kararı alırken muhalefet veya iktidar partileriyle görüşmediğini söyledi.

Cibali konuşmasında, hükümeti feshetme kararını muhalif lider Sükrü Belıyd'ın suikasta uğramasından önce aldığını vurguladı.

Başbakan Cibali, ülkenin yaşadığı siyasi dar boğazı aşmak ve demokratikleşme sürecini başarıya ulaştırmak için bu kararı aldığını kaydetti.

Cibali, kurulacak bağımsız teknokratlar hükümetinin genel seçim yapılana kadar ülkeyi idare edeceğini ve imkanlar doğrultusunda kalkınmayı sağlayacağını dile getirdi.

Cibali ayrıca Kurucu Meclis'i anayasa hazırlıklarını hızlandırarak, genel seçim tarihi belirlemeye çağırdı.

Tunus Genel İşçi Sendikası, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine en kısa zamanda genel seçime gidilebilmesi için katkı sağlamaları çağrısında bulundu.

Gösterilerde bir polis öldü

Öte yandan Tunus'ta Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd'in öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda bir polis öldü.

İçişleri Bakanlığı, Lutfi Zar isimli polis memurunun başkent Tunus'ta bazı dükkanlara zarar vermek isteyen göstericileri engellemek isterken göğsüne isabet eden taş nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Tunus'ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Belıyd, bu sabah evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.