Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump'ın kararını kınadığını bildirdi. Açıklama şöyle:"  "ABD Yönetimi'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz.Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir."

Kalın: ABD'nin Kudüs'le ilgili  açıklamasını reddediyoruz 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD Yönetimi'nin Kudüs'le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz"dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın resmi Twitter hesabından ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "ABD Yönetimi’nin Kudüs’le ilgili sorumsuz ve hukuksuz açıklamasını reddediyoruz ve kınıyoruz. Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM Kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır" ifadelerini kullandı. 

AB Bakanı Ömer Çelik: Tüm dünya kınamalıdır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,"Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ve İsrail'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını tüm dünya kınamalıdır" ifadelerini kullandı. 

AB Bakanı Ömer Çelik'in ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin resmi  Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle denildi:" Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını tüm dünya kınamalıdır. Bu karar, siyasi ve ahlaki olarak utanç duyulması gereken bir karardır.Bu kararla beraber Trump, Ortadoğu’daki tüm barış çabalarına karşı ağır bir saldırıda bulunmuştur. Uluslararası hukuku tanımadığını da açıkça ilan etmiştir.Trump ve Netenyahu’nun kendi siyasi zorluklarını aşmak için dünyayı yepyeni çatışmalarla karşı karşıya bırakacak bu kararı almaları barış umutlarına karşı tam provakasyondur.Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak, tarih ve hukuk önünde asla meşru kabul edilmeyecek bir işe imza atmak demektir.Dünyanın her yerinden ve her dinden vicdan ve akıl sahibi insanlar bu kararı meşru bulmayacaktır. Bu gayrı meşru karar Kudüs’ün gerçek statüsü karşısında her zaman yok hükmünde olacaktır.Kudüs ve Filistin halkı asla yalnız bırakılmayacaktır.Trump’ın bu kararı, hakkaniyet ve hukuk adına, herkes tarafından mahkum edilecektir."

Gençlik Derneği üyesi bir grup, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak Trump'ın, Küdüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını protesto ediyor. (DHA)