TORONTO –  Toronto polisinin, Hanna caddesindeki tesislerinin mutfağında sabah erken saatlerde bir araya gelen Toronto Emniyet Müdür Yardımcısı Jeff McGuire, Toronto Trafik Müdürü Robb Knapper ve birim amirleri, Ayşe Yegül ve Nurdan Balıkçı ile birlikte aşure hazırlığına başladılar.
"Biz polis şefiyiz ama mutfakların şefi hanımlardır" diyen polisler, neyi nasıl yapacaklarını da sıkça Ayşe Yegül ve Nurdan Balıkçı'ya sordular. Toronto Emniyet Müdür Yardımcısı Jeff McGuire kuru kayısıları doğrarken, Trafik Müdürü Robb Knapper ve diğer birim amirleri de elma ve portakalları soyup, incirleri dilimlediler. Aşurenin tarihçesi ve Türk geleneğindeki yerini, Dinlerarası Diyalog Enstitüsü Toronto Direktörü Mehmet Fatih Yegül'den dinleyen polis şefleri, zaman zaman da ocakbaşına giderek tencerede pişmekte olan aşureyi karıştırdılar.
Etkinliği AA'ya değerlendiren Dinlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI) Toronto Direktörü Mehmet Fatih Yegül, "Toronto polisi ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Toronto polisinin muhtelif birimlerinde yıllardır aşure dağıtıyoruz. Bu sene konuştuğumuzda, nasıl pişirdiğimizi merak ettiklerini söylediler. Biz de birlikte pişirmeyi teklif edince, mutfaklarını açtılar" dedi. Mehmet Fatih Yegül, aşure etkinliği çerçevesinde bugüne dek onbinlerce kap aşure dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Trafik müdürü oda oda aşure dağıttı
Kahvaltının ardından, suda soğutulan aşureyi önce kendileri tadan polis şefleri daha sonra aşureyi kaplara doldurdular. Arkadaşları ile birlikte kapları tek tek hazırlayan Toronto Trafik Müdürü Robb Knapper, daha sonra Fatih Yegül ile birlikte binadaki servisleri oda oda gezerek mesai arkadaşlarına aşure dağıttı.