BANKOK

Tayland'da cunta yönetimi, medyaya yönelik kısıtlamalarına bir yenisini ekleyerek, Ulusal Barış ve Düzen Konseyini eleştirmeyi yasadışı hale getiren yeni önlemler aldı.

Cunta yönetimin yeni basın düzenlemesi, tüm medya kuruluşlarının, Ulusal Barış ve Düzen Konseyi ve temsilcileri hakkında eleştirel görüşlere sahip olabilecek eski hükümet yetkilileri, akademisyenler, emekli hakimler ve diğerleriyle söyleşi yapmalarını ve karalayıcı olarak yorumlanabilecek ifadelere yer vermelerini yasaklıyor.

Düzenleme açıklanmasından önce televizyonda halka seslenen cunta lideri Prayut Çan-oça, orduya "anlayış ve merhamet" gösterilmesi çağrısında bulundu.

Prayut Çan-oça, "Demokrasi herkes için en iyi sistem. Bu nedenle, Tayland'da gerçek bir demokrasinin kurumlarını tesis ederken bizlere anlayış gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Geçmiş hükümetlerin, yasalara saygı göstermediğini ve ülkeyi kötü yönettiğini savunan Prayut Çan-oça, ülkeden kaçan karşıt görüşlü kişilere de adil muamele görecekleri sözü vererek, "reform sürecinin parçası" olabilmeleri için geri dönmeleri çağrısı yaptı.