BEYRUT

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, başkent Beyrut'un doğusundaki Baabda'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı açıklamada,  "Suudi Arabistan, Lübnan ordusunun kapasitesini artırmak ve yeni silahlar almasına yardımcı olmak amacıyla 3 milyar dolarlık yardımda bulunma kararı almıştır" dedi.

Suudi Arabistan tarafından yapılacak 3 milyar dolarlık silah yardımının Fransa'dan karşılanacağını belirten Süleyman, "Fransa'nın bu talebi hemen karşılamasını umuyorum" diye konuştu.

Bunun Lübnan tarihinde yapılmış en büyük yardım olduğunu vurgulayan Süleyman, ordunun görevini yerine getirmesi için yeterli olacağını bildirdi. Süleyman, mezhep çatışmaları ve radikal grupların tehdidi altında olan Lübnan için bu desteğin büyük bir gereksinim olduğunu söyledi.

Lübnan'da, Suriye'de başlayan iç savaşın ardından özellikle son dönemde mezhep temelli çatışmalar yaşanmış, bombalı saldırılarda artış gözlenmişti. Son olarak geçen perşembe günü düzenlenen bombalı saldırıda eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah hayatını kaybetmişti.