Suriyeliler, 1,5 yıldan bu yana devam eden karışıklık nedeniyle yaşadıkları zor günleri Türkiye'nin desteğiyle aşmaya çalışıyor.
Barındıkları mekanlarda ülkelerindeki çatışmanın son bulup özgürlüğe kavuşacakları günlerin hayalini kuran Suriyeliler, aynı zamanda çeşitli kurslarla kendilerini geliştirme imkanı da buluyor. Çocuklar ise tesislerde Arapça eğitim veren okullarda öğrenimlerini sürdürmeye çalışıyor.
Kimi Suriyeliler, Türk Devleti'nin imkanlarıyla yaşamını sürdürürken kimileri de Türkiye'de yaşayan yakınlarının desteğiyle hayata tutunuyor. Bazıları ise bağ ve bahçe işlerinde çalışıp, kiraladıkları evlerde kalan aile fertlerinin geçimini sağlıyor.
Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları bilen Suriyeliler, her fırsatta minnettarlıklarını dile getiriyor.

Olumsuz bir durum yaşanmadı
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis'te konteyner kent, yurt ve kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilerle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadığını, yöre halkının Suriyelilere kucak açtığını söyledi.
Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerde etkin rol alan ve daha önce Şanlıurfa'nın, Suriye'nin Rakka, Halep ve Haseki kentleriyle ''kültür köprüleri''nin koordinatörlüğü görevini de üstlenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Halil Özcan, Suriye'de yaşanan iç karışıklıkta Türkiye'nin bu ülkenin halkının yanında yer aldığını ve olaylardan kaçan yaklaşık 100 bin Suriyeli'ye Türkiye'nin kucak açtığını söyledi.
Milletvekili Halil Özcan, son bir ayda Şanlıurfa'daki çadır kentleri iki defa ziyaret ettiğini ve buralarda kalan mültecilerle Arapça konuşarak, görüştüğünü de belirterek, ''Çadır kent ziyaretlerimde sürekli Türkiye'ye dua edenleri gördüm. Başbakanımız'a, Türkiye ordusuna ve halkına teşekkürlerini belirtiyorlar'' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da Türk halkı ile Suriye halkının öteden beri kardeşlik ilişkilerine sahip olduğunu belirtti.
Ayhan, ''Buraya gelen tüm Suriyeli vatandaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlarla ilgili şu ana kadar bir sıkıntımız olmadı, bundan sonra da olmaz inşallah'' dedi.