Suriye'de, rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 8'i çocuk, 4'ü kadın 64 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed'e bağlı ordu birliklerinin karadan ve havadan yönetim karşıtlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 26, Humus'ta 9, Halep'te 9, Rakka, İdlib ve Hama'da 5'er, Dera'da 3 Kuneytra ve Hasekede birer olmak üzere 64 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Bu arada, muhalif MASAR haber ajansı, muhalif İslami Cepheye bağlı silahlı tugayların Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan ve rejimin kontrolündeki El Carba, İbedat, Kasimiye, Behariye, Kayse ve Deyr Selam beldelerinin kontrolünü sağladığını duyurdu.
İslami Cephenin, bölgede rejim güçleriyle girdiği çatışmalarda 8 tankı imha ettiği, onlarca askeri etkisiz hale getirdiği, aralarında Hizbullah ve Ebu Fadıl Abbas Tugayı milislerinin de bulunduğu 40 kişi de esir aldığını duyuran MASAR, başkent Şam'ın Duma, Haresta, Dareyya, Kabun, Berze ve Yermuk banliyöleri ile Nebek beldesinde silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve rejimin söz konusu yerlere havan topu ve roketlerle vurduğunu bildirdi.
Suriye resmi haber ajansı SANA ise güvenlik güçlerinin başta Şam'ın kırsalı olmak üzere ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, silahlarına el konulduğunu ve araçlarının imha edildiğini duyurdu.