HALEP

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Mesekin Hananu bölgesi, Şeyh İsa ile Fafin beldelerine "varil bombasıyla yaptığı saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Orduya ait helikopterlerin Halep'e bağlı Şeyh İsa ile Fafin beldesine varil bombasıyla düzenlediği saldırılarda 28 kişinin yaralandığı çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Halep'teki Şehba Press yayın yönetmeni Mamun Ebu Ömer, AA muhabirine, söz konusu iki beldeye düzenlenen hava saldırısında yıkılan evlerin enkazında iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralıların çıkartıldığını söyledi. Ebu Ömer, rejimin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırmasından sonra yüzlerce ailenin Şeyh İsa ve Fafin beldelerine güvenlik nedeniyle yerleştiğini dile getirdi.

"Rejimin hava saldırılarından hayvanlar dahi etkilendi" diyen Ebu Ömer, orduya ait helikopterlerin sabahtan beri Halep Merkez Cezaevi çevresindeki yerleşim yerlerine "varil bombasıyla" saldırdığını aktardı.