HALEP

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, bazı silahlı muhalif gruplarla Nusra Cephesi'nin ortaklaşa düzenlediği saldırıyla Halep'in kuzeyinde yer alan, stratejik öneme sahip Nubul ve Zehra beldelerinin güney ve doğusunda kontrolü sağladığı belirtildi.

Beldede çıkan çatışmalarda 60 rejim askerinin öldürüldüğü, onlarca askerin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Beldede ölenler arasında 11 Hizbullah milisi ile bir İranlı komutan da var. Saldırılarda beldedeki Esed güçlerinin operasyon merkezi, bir tank ve çok sayıda askeri araç imha edildi " denildi.

Silahlı muhaliflerin beldede Suriye ordusuna ait bir mühimmat deposunu da ele geçirdiği ifade edildi.

Saldırının, bugüne kadar beldeye yapılan en büyük saldırı olduğu dile getirilen açıklamada, "Esed askeri telsizden yakın birliklerden yardım istiyor. Yardımlar yoğun çatışmalardan dolayı bölgeye ulaşmadığı için asker de telsizden Beşşar Esed'e küfür ediyor" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Nusra Cephesi, Şam Cephesi ile Ensarüddin Cephesi'nin, rejim güçlerinin beldeye takviye güç olarak gönderdiği konvoya saldırıp imha ettiği kaydedildi.