Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere düzenlediği operasyonlarda 69 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana muhaliflere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 12, Humus'ta 8, Halep'te 7, Deyru'z Zor ve Dera kentinde 6'şar, Hama'da 2 ve Haseke kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 69 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın banliyölerinde 3 tankı imha ettiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Dareya, Kabun, Yermuk bölgelerinde ÖSO birlikleri ile Suriye ordusu arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşandığını kaydetti.

Halep'in Cebel Bedru bölgesi ile Tel Rıfat ilçesine Scud füzelerinin düşmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu aktaran SRGC, söz konusu yerlerde onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildirdi.

SRGC, Şam'ın Katiyfe kırsalında yer alan 155. birlikten de ülkenin kuzeyine Scud füzelerinin fırlatığını ileri sürdü.

Öte yandan, yerel aktivistler, muhaliflerin Halep'teki Kuveyris askeri hava üssünden iki pilot ile bazı subayları esir aldığını, Uluslararası Halep Havaalanı yolu üzerinde de 15 askerin ÖSO birliklerine esir düştüğünü söyledi.

Muhaliflerin kentteki Uluslararası Halep Havaalanı ile Neyrab ve Kuveyris askeri üslerini kuşattığını kaydeden aktivistler, havaalanlarının çevresinde iki ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını da aktardı.