Suriye'de Esed birliklerinin ülke genelinde çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 206'ya yükseldiği bildirildi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana ağır silahlarla başkent Şam'a düzenledikleri operasyonlarda ve Dera'daki devlet hastanesinde bulunan cesetlerle birlikte 138 kişinin hayatını kaybettiğini onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.
Örgüt, İdlib kentinde 22, Humus'ta 11, Halep'te 12, Dera'da 9, Deyru'z Zor'da 4, Lazkiye'de 6, Kuneytra'da 3 ve Hama kentinde bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 206'ya çıktığını duyurdu.
Bu arada, Şam'ın Kadem, Aseli, Nahr Aişe ve Haresta bölgesi ile Şam-Dera yolu üzerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile düzenli birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını belirten Şam Haber Ağı (SNN), söz konusu yerlerde ÖSO birliklerinin nizami orduya ağır kayıplar verdirerek, çok sayıda askeri mühimmatı ele geçirdiğini aktardı.
Haber Ağı, muhalif silahlı birliklerin Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan askeri birliklere sadırılar düzenlediğini, ayrıca Haresta'da askeri konvoya gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda askeri aracı imha ettiğini kaydetti.
SNN, Humus'ta muhalif tugayların kentin kontrolünü tamamen ele geçirmek için Sahur, Azamiye, Nil caddesi, Salahaddin, Miydan, Han Aseli ve Zahara bölgesi ile Nayrab askeri havaalanına saldırılar düzenlediği, saldırılarda 4 tank ve onlarca askeri aracı imha ettiğini ve çok sayıda askeri esir aldığını vurguladı.
Öte yandan Esed birliklerinin, ÖSO'nun kontrolünde olan İdlib'in Maaret El Numan ilçesini, 6 gündür savaş uçaklarıyla vurduğu, kentin etrafında şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedildi.
ÖSO birliklerinin İdlib'in Vadi Deyfl bölgesinde iki tankı imha ettiğini açıklayan SNN, muhalif birliklerin kentin Serakib beldesinde de stratejik askeri noktalara saldırarak ilerleme kaydettiğini ifade etti.
SNN, ÖSO'nun Deyru'z Zor, Dera, Hama, Humus ve Kuneytra kentinde birçok askeri noktaya saldırarak etkisiz hale getirdiğini bildirdi.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte silahlı gruplara karşı başlattığı operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, tutukladığını ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.