Suriye'de, ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin Şam'ın bazı banliyölerine düzenlediği hava destekli saldırılarda 55 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
SNHR, Halep'te 20, İdlib'de 14, Deyr-i Zor'da 11, Humus ve Dera kentlerinde 7'şer, Hama'da 3, Rakka'da 2 ve Tartus'ta 1 olmak üzere ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 120'ye yükseldiğini duyurdu.
Bu arada, Şam Haber Ağı (SNN) gece saatlerinde Suriye nizami ordusu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında Halep'te Süleyman Mahallesi'nde çatışmaların yoğunlaştığını, Esed birliklerinin Sahur, Henano ve Şeyh Hıdır mahallelerini havan toplarıyla vurduğunu aktardı.
Haber Ağı, Deyr-i Zor'da Suriye ordu birlikleri ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirterek, ÖSO'nun muhalif bölgelerin bombalanmasını önlemek için siyasi şube binasına saldırı düzenlediğini ifade etti.
SNN ayrıca, Rakka'nın merkezinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, Şam banliyösü Yelda'da ise şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti.