Suriye'de Esad yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 103 kişinin öldüğü bildirildi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), güvenlik güçlerinin Şam'ın Hoş Arap, Şeba, Atiye, Artuz, Arbin, Duma, Seyide Zeynep banliyöleri ile Buveyda, Sebine, Zabadani ve Zeyabiye beldelerine gerçekleştirdiği top ateşinde 40 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.
Savaş uçaklarının Halep'in Şear, Şeyh Hıdır, Heleke semtleri ile Etarıb, Zehebiye, Bab Hadid ve Kufr Halep beldelerini bombalamasıyla 32 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden örgüt, Dera'da 14, Humus'ta 12, Lazkiye'de 3, Lazkiye ve Haseke'de birer olmak üzere ülkedeki olaylarda ölü sayısının 103'e çıktığını duyurdu.
Öte yandan bölgelerdeki yerel aktivistler, Dera'nın Şeyh Miskin beldesinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve ordu birliklerinin söz konusu yerlere top ateşi başlattığını ifade etti.
Savaş uçaklarının İdlib'in Taftanaz ilçesine TNT ''varil bombası'' atması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını dile getiren aktivistler, birçok kentte operasyonların gece de devam ettiğine değindi.
Helikopter ve savaş uçaklarının Halep'in birçok semtini bombalamasıyla kentte yoğun dumanların yükseldiğine işaret eden aktivistler, halkın olaylar nedeniyle kentten kaçmaya devam ettiğini ve birçok yerde insanların temel gıda malzemesine ulaşmakta güçlük çektiğini vurguladı.