Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat, Esed rejimini eleştirerek, ''Suriye yönetiminin halkına karşı işlediği suçlar, İsrail'in Filistin'de işlediği suçları geçti'' dedi.
İran'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne ilişkin basın açıklamasında bulunan Canbolat, zirvenin Suriye'deki katliamlara destek olan bir toplantıya dönüştüğünü söyledi.
Filistinli yetkililerin zirveye katılmasını eleştiren Canbolat, ''Suriye yönetimine açık bir şekilde destek veren tarafların düzenlediği zirveye Filistinli yetkililerin katılması oldukça ironik bir durum. Suriye yönetiminin halkına karşı işlediği suçlar, İsrail'in Filistin'de işlediği suçları geçti'' ifadesini kullandı.
Zirveye katılan Arap liderleri de eleştiren Canbolat, ''Devrimlerin ardından işbaşına gelen bazı liderler de halkının menfaatlerine uygun hareket etmek yerine, Suriye halkının her gün yüzlerce şehit, yaralı,tutuklu, kayıp ile taçlandırdığı devrim mücadelesinin önünde engel olan kişilerin yanında yer alıyorlar'' diye konuştu.