SARAYBOSNA

 
Bosna Hersek’in doğusunda yer alan Srebrenitsa yakınlarındaki Konyeviç Polye köyünde evnin bahçesine kaçak olarak yaptırılan, kilisenin yıkılması için verdiği mücadeleyle bilinen 70 yaşındaki Fata Orloviç, geçen hafta gözlerinde yaşadığı rahatsızlık üzerine Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Gözlerinden ameliyat olan Orloviç, hastaneden evine taburcu oldu.

Orloviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesine kaçak olarak yaptırılan kilisenin kaldırılması için 16 yıldır mücadele verdiğini ve mücadelenin sağlığını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Gözlerinden ameliyat olduğunu ve şu anda görme sorunu yaşadığını belirten Orloviç, doktorların görme sorununun önümüzdeki haftadan itibaren düzeleceğini söylediklerini kaydetti.

Sağlığına kavuşmasının ardından bahçesindeki kilisenin yıkılması için mücadelesine devam edeceğini belirten Orloviç, "Mahkemeleri göreve çağrıyorum, kilisenin yıkılmadan bahçemden götürülmesine izin veriyorum. Eğer götürmezlerse ben orada ineklerimi ve tavuklarımı besleyeceğim" diye konuştu.