ŞAM


Bölgede 3 ay önce yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) denetimine geçen ilçe, alçak uçuş yapan bir savaş uçağı tarafından bombalandı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebilen ve paniğe neden olan bombardımanın ardından bölgeden uzaklaşan savaş uçağına ÖSO birlikleri uçaksavarlarla karşılık verdi.

Bombaların, Tel Abyad'taki mahkeme binası ve ziraat odasına isabet ettiği belirtildi.

Bu arada saldırının ardından çok sayıda Suriyeli, bulabildikleri araçlarla Türkiye sınırına geldi.

Akçakale Sınır Kapısı ve tel örgülerden giriş yapan sığınmacılar, burada nöbet tutan askerler tarafından güvenli alanlara yönlendirildi.

Muhalifler askeri havaalanını ele geçirdi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Şam Akraba Askeri Havaalanı'nı ve Meliha Hava Üssü'nü ele geçirdiğini açıkladı.

ÖSO, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in stratejik önemi haiz Hananu Hava Üssü'nün de kuşatma altına alındığını kaydetti.

Olaylarda 37 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere düzenlediği hava ve top saldırılarında 37 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Bu arada, ordu birliklerinin Mezze askeri havaalanından başkentin Daraya bölgesine roket saldırısında bulunduğunu ileri süren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), bölgenin güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve ÖSO'na bağlı birliklerle nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Yerel aktivistler ve görgü tanıkları, Uluslararası Şam Havalimanı yolunda yaşanan çatışmalardan dolayı, havaalanı yolu üzerinde onlarca cesedin bulunduğunu ve halkın keskin nişancı korkusundan dolayı cesetlere ulaşamadığını dile getirdi.

Aktivistler, bazı cesetlerin vahşi hayvanlar tarafından yenildiğini ileri sürdü.