İsrail'in, Mısır'ın Sina'da daha fazla asker bulundurabilmesi için izin verdiği iddia edildi.
Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde bulunan el-Ariş kenti yakınlarında 3 ayrı askeri kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ariş kenti yakınlarındaki Ebu Sukkar ile Şeyh Züveyd bölgelerindeki askeri kontrol noktalarına kimliği belirsiz kişiler tarafından otomotik silahlarla ateş açıldı.
Saldırıya, güvenlik kuvvetlerinin ateşle karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırganlar çatışmanın ardından kayıplara karışırken, güvenlik kuvvetleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013 günü ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından Sina'da meydana gelen saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti.
Mısır ile İsrail arasında imzalanan Camp David Anlaşması gereği Mısır, Sina'da sınırlı sayıda asker bulundurmak zorunda.
Mısır Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsrail'in izni ile bölgede operasyon yapan Mısır güvenlik güçlerine İsrail'in, Sina'da daha fazla asker bulundurabilmesi için yeni bir izin çıkardığını iddia etti.