HUMUS - Suriye'de olayların başladığı 21 aydan bu yana Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin bombardımanından etkilenen halkın yaşam koşulları da giderek zorlaşmaya başladı.

Humus'ta AA muhabirine bilgi veren Ebu Ziyad, ''günlerce sıcak yemeklere hasret kaldıklarını'' belirterek, kentte mutfak tüpü alabilmek için neredeyse bir kilometre kuyruklar oluştuğunu, dolum tesislerinde büyük izdiham yaşandığını söyledi.

Dolum tesislerinde bir tüpün dolum bedelinin 16 dolar olmasına rağmen karaborsada dolu tüplerin 45 ila 50 dolar arasında alıcı bulduğunu ifade eden Ebu Ziyad, halkın büyük bir çoğunluğu dışarıda yaktıkları odunlarla mutfak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını belirtti.

Halkın bazı temel gıda malzemesiyle ekmek bulmakta sıkıntı çektiğini dile getiren Ebu Ziyad, soğuk altında her konuda büyük sıkıntı yaşandıklarını sözlerine ekledi.

Evleri yıkılan ve hasar görenlerin büyük zorluklarla karşılaştığını ve derme çatma barakalarda kaldığına işaret eden Ebu Ziyad, Humus ve çevresindeki ilçe ve beldelerde yeteri beslenmeden dolayı çocuklarda bazı hastalıkların baş gösterdiğini ve hastahanelerde uzman doktor bulamadıklarını anlattı.

Düzenlenen yoğun operasyonlar sebebiyle halkın belli saatlerde dışarı çıkarak ihtiyaçlarını karşılayıp eve döndüğünü vurgulayan Ebu Ziyad, kentte havaların soğuk olması nedeniyle de ısınma sorunu yaşadıklarının altını çizdi.