Etiyopyalı bir grup genç, sadece Sevgililer Günü'nde caddelerde çiçek satarak eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yoksul öğrencilere yardım ediyor.

Addis Ababa Üniversitesinde okuyan öğrencilerin 6 yıl önce kurduğu “Sarı Hareket” adlı inisiyatif, her yıl Sevgililer Günü kapsamında başkent caddelerinde açtıkları stantlarda çiçek satarak topladıkları paralarla muhtaç öğrencilere destek sağlıyor.

İnisiyatifin kurucularından Blen Sahilu, yaptığı açıklamada, elde ettikleri gelirle daha çok kız öğrencilere yardım ettiklerini söyledi.

Şu anda projeleri sayesinde yaklaşık 150 öğrenciye destek sağlandığını ifade eden Sahilu, topladıkları rakamın her geçen yıl arttığını dile getirdi.. 

Topladıkları parayla öğrencilerin ancak temel ihtiyaçlarının karşılanabildiğini aktaran Sahilu, üniversitede yardıma ihtiyaç duyan daha fazla özellikle de engelli öğrenciler olduğunu kaydetti.

"Bu grubun parçası olduğum için çok gururluyum"

İnisiyatifin bağışçılarından Biniam Alemayehu ise hareketi dört yıl önce Twitter üzerinden gördüğünü belirterek, “Bu grubun bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum. Beni bu harekete yakınlaştıran şey bizim gibi ülkelerde birçok kızın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için eğitimlerinden mahrum olmaları.” şeklinde konuştu.