SARAYBOSNA - Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'te, selin verdiği hasarın bilançosu netlik kazanmaya başladı.

Bakanlar Kurulu tarafından  sel felaketine ilişkin yayımlanan raporda, ülke topraklarının 5'te 1'ininsel sularından etkilendiği kaydedilirken, sel ve heyelan felaketlerinden dolayı 18 bin 600 evin zarar gördüğü ifade edildi.Raporda ayrıca, evlerini terk eden vatandaşların 40 binden fazlasının hala evlerine geri dönemediği ve yarısının toplu barınma merkezleri ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri kışlalarında kaldığı belirtildi.

Öte yandan, 24 Mayıs'a kadar, Bosna Hersek'teki afetzedelere 29 ülke ile 14 ulusal ve uluslararası organizasyon tarafından yardım gönderildiği kaydedildi.

Raporda ayrıca, afetzedelerin acil ihtiyaçlarına da yer verilirken, ihtiyaçların başında, sel sularının tahliyesi, insanlar ve evcil hayvanlar için ilaç, dezenfeksiyon için gerekli kimyasal, sellerde ölen hayvan leşlerinin nakliyesi için araç ve nakliye araçları için yakıt geldiğini bildirildi.