SARAYBOSNA -Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından organize edilen forum bu yıl "Tek Ekonomi Tek Bölge" temasıyla düzenlenek.  Bu yıl altıncısı düzenlenecek iş forumu, yerli ve yabancı çok sayıda iş adamını ve üst düzey devlet yetkilisini ağırlayacak.

Forumun açılışında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, IDB Başkanı Ahmad Mohamed Ali Al Madani, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşacak.

Eğitim, organik gıda ve bilişim teknolojilerinin gelişimi gibi farklı konularda projelerin sunulacağı Saraybosna İş Forumu'nun ilk gününde ayrıca "Tek Ekonomi Tek Bölge" temalı oturum da düzenlenecek.

Forumun ikinci günün de ise "Bölgedeki Gıda Sektörü", "Bölgedeki Bilişim Teknolojileri Sektörü", "Bölgedeki Turizm Sektörü" ve "Bölgedeki Eğitim Sektörü" konularında dört panel düzenlenecek.