İSTANBUL

Şam haber ağı, başkent Şam'ın Meze, Midan, Kafr Susa, Kadem, Aseli, Nahe Aişe Cobar, Kabun, Berze, Hacr Asved, Set Zeynep, Tadamoon ve Yermük bölgelerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını, ÖSO tarafından çok sayıda tank ve askeri aracın imha edildiğini belirtti.
Söz konusu bölgelerden halkın kitleler halinde kaçmaya başladığını dile getiren haber ağı, çok sayıda tankın şehrin belli bölgelerine yerleştirildiğini ifade etti.
Şehrin giriş ve çıkışlarının kapatıldığına değinen haber ağı, Esed'e bağlı Şebbiha güçlerinin Kadem ve Nahr Aişe bölgesinde çok sayıda kişiyi bıçaklayarak öldürdüğünü iddia etti.
Kadem, Set Zeybe ve Zemelka bölgesinde onlarca askerin teçhizatlarıyla birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını vurgulayan haber ağı, nizami orduyla girilen çatışmalarda çok sayıda ÖSO mensubunun kayatını kaybettiğini bildirdi.
Suriyeli muhalif kaynaklar da ÖSO'nun Şam'ın Tedamun ve Haceru'l-Esved mahallelerinde Suriye ordusuna ait iki askeri helikopteri düşürdüğünü duyurdu. 
Ayrıca Şam'ın merkezinde bulunan Kasyon Dağı'ndan, merkez mahallelere yönelik top atışı yapıldığı, ÖSO'nun ise Halep'te, Suriye ordusuna ait kontrol noktalarına saldırı düzenlediği kaydedildi.
Patlamalar ve silah sesleri şehrin tüm kesimlerinden duyulurken, bazı semtlerde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Ölü sayısı 194'e yükseldi
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusunun muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 194'e yükseldiğini duyurdu.

Cenaze törenine saldırı
Öte yandan Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinde cenaze törenine düzenlenen bombalı saldırıda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.