ŞAM - Bir dönem misafirlerin otantik müzik ve danslarla karşılandığı, sabaha kadar açık eğlence mekanlarının bulunduğu başkent Şam'ın birçok bölgesinde gün boyunca patlama ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalar eksik olmazken, halk, şehrin dört bir yanından gelen helikopter, zırhlı araç ve patlama seslerinden uyuyamaz oldu.  

Kentte sıkça baş gösteren elektrik kesintileri hayatı olumsuz yönde etkilerken, halk ülkedeki gelişmeleri genellikle uydu kanallarını takip ederek öğrenmeye çalışıyor.
Şam'ın çevre semtlerinde devam eden operasyonlar nedeniyle erken saatlerde kapatılan iş yerleri ve dükkanlar ise günün geç saatlerinde açılıyor. Şehrin birçok yerinde güvenlik noktaları dikkati çekiyor. 
Ülkedeki ekonomik kriz kendisini iyice hissettirirken, başkent Şam'ın çevre bölgelerinde ekmek fırınları kapalı olduğu için halk ihtiyacını şehrin merkezine gelerek karşılıyor.
Ekmeğin kilo ile alındığı Şam'da, halk ekmek fırınları önünde uzun ekmek kuyruklar oluşturuyor. 
Tarih boyunca herkesi kendisine hayran bırakan Şam'da, halkın en büyük arzusu, eksik olmayan silah seslerinin susarak yerini bir an önce huzurun alması. 

Ölü sayısı 300'ü aştı
Şam'da rejimin üst düzey yöneticilerinin hayatını kaybettiği saldırılar, rejimin de muhaliflere yönelik şiddeti artırmasına neden oldu.
Suriye'de dünden bu yana meydana gelen şiddet olaylarında 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.
Şiilerin çoğunlukta olduğu Seyyide Zeyneb bölgesinde bir muhalifin cenaze törenine katılan kalabalığa yönelik şiddetli saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.
Cenaze törenindeki saldırı dışında, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusunun muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda Şam ve kırsalında 106, Dera'da 18, Halep'te 19, İdlib'te 16, Humus'ta 18, Deyru'z Zor'da 11, Hama'da 8, es-Süveyda'da 3, Lazkiye'de 1, el-Heseke'de 1 olmak üzere ölü sayısının 201'e yükseldiğini duyurdu.

Çatışmalar sürüyor
Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi, Meze semtinde bulunan Bakanlar Meclisi yanındaki iki zırhlı aracın Özgür Suriye Ordusu tarafından imha edildiğini öne sürdü. 
Midan semtine ağır saldırıların düzenlendiğini ve semtten siyah dumanların yükseldiğini belirten konsey, başkentte Seyyide Zeyneb ve Filistin kampı yakınındaki yolların kesildiğini ve bölgeye yönetim tarafından keskin nişancıların yerleştirildiğini aktardı.
Kabun bölgesinde iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve bir askeri helikopterden bölgeye yoğun şekilde ateş açıldığını dile getiren konsey, Kafr Susa'da düzenlenen operasyonlar nedeniyle semtte dumanların yükseldiğini duyurdu. 
Konsey, Başkentin Duma bölgesinde çok sayıda havan ve top mermisinin yerleşim yerlerine düşmesi sonucu yaralananların bulunduğunu bildirdi.