Suriye'nin başkenti Şam'ın bazı banliyölerinden patlama ve yoğun silah sesleri yükseliyor.
Patlama sesleri sabahın erken saatlerinde kentin genelinde duyulurken muhalif kaynaklar, ordunun başkentin Hame beldesini top ateşine tutuğunu ve beldeden yoğun silah seslerinin geldiğini bildirdi.
Hame'de ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren kaynaklar, top atışı nedeniyle bölgeden dumanların yükseldiğini kaydetti.
Güvenlik güçlerinin Şam'ın Dumar ve Kadisiye bölgesindeki tüm yolları kapadığını belirten Şam haber ağı ise, operasyonlar nedeniyle bazı bölgelerde elektrik ve iletişiminin kesildiğini aktardı. 
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 78'e yükseldiğini bildirdi.
Londra merkezli örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama'da 17, Deyr Ez Zor ve Şam'ın banliyölerinde 11'er, İdlib'te 9, Humus'ta 8, Dera'da 13, Lazkiye, Haseke ve Halep'te 3'er olmak üzere bugün ülke genelinde güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 78'e ulaştığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.
Ordunun Halep'in Etareb kentinde ağır silahlarla çevreye rastgele ateş açması ve havan mermilerinin yerleşim birimlerine düşmesi sonucu onlarca evde büyük hasar meydana geldiğini ifade eden yerel medya sorumlusu Ebu Ubeyde, Duma kentindeki kontrol noktalarında yoğun silah seslerinin yükseldiğini belirtti.
Duma'da durumun çok kötü olduğunu ve operasyonlar nedeniyle halkın kenti terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Ebu Ubeyde, şehir sakinlerinin her gece duyulan yoğun silah seslerinden kendini güvende hissetmediğini ve hiç kimsenin dışarıya çıkmaya cesaret edemediğini söyledi.
Ebu Ubeyde, ordunun Serakıb'ı yoğun top ateşine tuttuğunu, kentte durumların kötü olduğunu vurguladı.
Şam'ın Haresta semtinde akşam namazından sonra çıkan gösteride, bir roketin düşmesi sonucu 3 çocuğun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını belirten Ebu Ubeyde, Halep'in Hayan ve Menağ beldelerindeki operasyonlarda çok sayıda evin yıkıldığını ve bazı konutlarda yangın çıktığını, Lazkiye, Deyr Ez Zor, İdlib ve Halep'te operasyonların gece de devam ettiğini kaydetti.