MOSKOVA - Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Uluslararası İlişkiler Komitesi'ne Ukrayna'daki durumun izlenmesi ve değerlendirmesi için komisyon oluşturulması talimatı verdi.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'nin haberine göre, Parlamento'nun Uluslararası İlişkiler Komitesi bünyesinde oluşturulacak komisyon, Ukrayna'daki gelişmeleri sürekli takip edip, gereken değerlendirmeleri yapacak. Komisyona, Rusya'nın, Ukrayna sınırı bölgelerinden seçilen parlamenterler katılacak.

Matviyenko, "Ukrayna'da yaşananlar elbette bizi ilgilendiriyor. Rusya-Ukrayna sınır bölgelerinde neler yaşandığını bilmemiz ve anlamamız gerekiyor" dedi.

Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Mihail Margelov, "Ukrayna'daki durum Mısır ve Tunus'taki Arap Baharı'na benziyor ve bu benzerlik, Avrupa'nın merkezinde yaşanıyor" yorumunda bulundu.

Öte yandan dün yapılan açıklamada, Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden bir heyetin Ukrayna'ya resmi ziyarette bulunacağı bildirilmişti.