CENEVRE

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (HNC) sözcülerinden Munzer Mahos, "Rusya, rejime destek vererek sahadaki güç dağılımını değiştirmek istiyor ve rejimin elini güçlendiriyor ancak sahadaki bu gelişmeler müzakerelere yön veremeyecek" dedi.

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmek için Cenevre'ye gelen HCN heyeti gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Mahos, "Cenevre'ye gelmemizin sebebi karşı tarafın iyi niyetli olup olmadığını görmek" ifadesini kullandı.

Görüşmelere katılmak için sundukları taleplerin ön şart değil, BM kararları olduğunu belirten Mahos, kendilerine destek veren ülkeler ve BM taleplerimizin haklı talepler olduğunu söyledi ve biz de Cenevre'ye gelme kararı aldık" diye konuştu.

Mahos, "Rusya rejime destek vererek sahadaki güç dağılımını değiştirmek istiyor ve rejimin elini güçlendiriyor, ancak sahadaki bu gelişmeler müzakerelere yön vermeyecek. Bizim temel isteklerimiz var ve onlardan kesinlikle taviz vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.