AZEZ

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi çevresine düzenlediği hava saldırısı sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Azez'deki hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin Azez ilçesinin batı kesimlerinde yer alan yerleşim yerine yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucu biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Yaralıların hastanede tedavi altına alındığını kaydeden yetkililer, durumu ağır olan bazı yaralıların ise Kilis'teki hastanelere sevk edildiğini ifade etti.

Rus uçakları bir haftadan bu yana PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Azez ilçesine yönelmesi için havadan destek sağlıyor. Rus uçakları daha önce Azez'in güneybatısında yer alan Minniğ havaalanının kontrolünün sağlanması için PYD'ye havadan destek vermişti. Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat, Deyr Cemal, Hreytan, Anadan ve Rityan'a düzenlediği bombardıman sonucu binlerce kişi Azez'e geldi.