HATAY

Suriye'de yıllardır rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, şimdi de Rusya'nın ülkelerinde gerçekleştirdiği bombardımandan canlarını kurtarmak için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınıyor.

Rus saldırısından kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeliler, canlarını kurtardıkları için buruk sevinç yaşıyor.

Suriye'nin Hama kentinden 7 kişilik ailesiyle Reyhanlı'ya gelen Mehmet İbrahim (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

İbrahim, ülkelerinde Esed ve Rusya'nın düzenlediği saldırılarının durmak bilmediğini, insanların çok zor durumda olduğunu belirtti.

Ülkelerinde yaşamlarını sürdürmek için çok direndiklerini anlatan İbrahim, ''Rusya'nın hava saldırıları bizi yaşadığımız toprakları terk etmek durumda bıraktı. Birçok yakınım bu savaşta hayatını kaybetti. Ben ve ailem hayatta kalmak için buraya geldik. Burada bir ambarda yaşıyoruz ve kaldığımız yer çok kötü. Bizim yatak, ısınma ve kıyafet eksiğimizden başka bir talebimiz yoktur. Suriye'de kalmaya devam etseydik eminim ki bizler de ölecektik. Türkiye'de olduğumuz için mutluyuz'' dedi.

Yolumuz defalarca vuruldu

Rusya'nın saldırısı sonrası yaşadıkları bölgeyi terk eden Fadıl Hasan (46) ise kaçış yollarının savaş uçakları tarafından vurulmasına rağmen güçlükle Türkiye'ye ulaştıklarını ifade etti.

Halep kentinden 6 çocuğuyla gelen Hasan, "5 yıldır bizi Esed vurdu. O yetmedi şimdi de Rusya vuruyor. Bu savaşta sadece bizim masum kardeşlerimiz hayatını kaybediyor. Reyhanlı'ya bir hafta önce geldik. Ben sadece çocuklarım için gıda ve ısınmaları için yakacak istiyorum. Bize kucak açan Türkiye'ye minnettarız" diye konuştu.