İSTANBUL - Türkiye'de üretilen mor ve pembe renkteki silahlar, yurt dışında ilgi görüyor.

Beylikdüzü TÜYAP'taki 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda da sergilenen silahlar, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Sarsılmaz Silah Sanayi Ar-Ge ve Proje Müdürü Öner Özyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "B6 C" model renkli silahların müşteri talebi üzerine tasarlandığını söyledi.

İlk etapta pembe ve mor renkte tabanca ürettiklerini belirten Özyılmaz, şöyle konuştu:

"Bu ürünler bir kit olarak hazırlanıyor. Bayanların renkli tabancaları bir kit halinde çanta içinde taşıyabiliyor. Bu konsepti ilk başlatan biziz. Bu üretimi görenler taklit etmeye ve dünya pazarına sunmaya başladılar. Şimdi yeni bir konseptte üretim yapacağız. Üzerinde kalp deseni ve görseller bulunan silahlar üreteceğiz. Bayanlar, bunları çok seviyor."

Öner, renkli silahların yurtiçi piyasada talep görmesi halinde satışa sunulabileceğini vurguladı. Türk kadınlarının silaha çok fazla ilgisi olmadığını dile getiren Öner, silaha ilişkin şu teknik bilgileri verdi:

"9x19 milimetre atan bu silah, 715 gram ağırlığındadır. 13+1 kapasiteli silahlar polimer gövdelidir. Ürünümüz, kompaktlığı ve sorunsuz çalışmasıyla uzun süredir ABD pazarında. Modern üretim yöntemlerinin kullanıldığı silahların piyasa değeri yıla ve distribütöre göre değişmekle beraber orta üst seviyede diyebiliriz."

Öner, firmalarının ürettiği SAR 223T ve TE 54 piyade tüfekleri hakkında da bilgi verdi.

Bu silahları üretme izni alan ilk özel firma olduklarını ve izni ihracat kaydıyla aldıklarını dile getiren Öner, şunları kaydetti:

"Henüz bu ürünleri Türkiye'de satamıyoruz. Sadece yurtdışına satışımız var. Burada da müşterilerimizin ilk talebi 9x19 milimetre mühimmat kullanan tabancalarımızdır. Konsept olarak piyade tüfeğinin küçültülmüş halidir. Daha çok meskun mahallerde polis ve jandarma kuvvetlerinin kullanımına yöneliktir. Yüzde yüz yerli ve Türk tasarımıdır. Farklı versiyonları vardır. Taktik el kundağı olan ya da ABD pazarı için tabanca olarak satılabilecek farklı alt türevleri var. Çok da beğeni alıyor. 76 ülkeye satışımız var. Türkiye'de de polis özel harekatımıza denemesi için gönderdik. Satış anlamlı değil, sadece geri bildirimleri açısından bunu yapıyoruz."