ANTALYA

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi eski milletvekili Adil Raşid, "Şayet Mısır dünyanın annesiyse Türkiye onun kalbidir. Kalpsiz anne, bedensiz de kalp olmaz" dedi.

Raşid, Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi'nin Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Şehitler Gecesi"nde yaptığı konuşmada, insanların dünya hayatını tercih etmelerinden ve Allah yolunda cihadı terk etmelerinden dolayı İslam ümmetinin düşüş sürecine girdiğini savundu.

İslam aleminin ağır bedeller ödediğini ifade eden Raşid, geçmişte İslam ümmetinin dünyada liderlik yaptığını şu anda ise düşmanları tarafından yönetildiğini öne sürdü.

Raşid, Mısır'da meydana gelen son olayların Hak ile batıl arasında bir savaş olduğuna vurgulayarak, "25 Ocak'ta Hüsnü Mübarek'in düşürülmesinden sonra askeri cunta seçim sürecini yönetti. Mısır tarihinde ilk defa yapılan bu özgür seçimlerde İhvan ve İslami güçler büyük bir başarı sağlamıştı. Bu doğal bir sonuçtu. Çünkü Mısır halkı İslam'ın gölgesinde gölgelenmek istiyor. Eski rejimin kalıntıları iş başında" değerlendirmesinde bulundu.

Mursi'nin devrilmeden önce Mısır'ın gıdasını, ilacını ve silahını üretmesini istediğini vurgulayan Raşid, Mısır'ın darbeden önce uluslararası ve Arap aleminde gerçek konumuna yeniden kavuştuğunu, yardımlarda bulunduğunu, Gazze halkı için Refah sınır kapısı açtığını aktardı.

Raşid, Mursi'nin tutuklanmasının ardından özgürlük sevdalılarının meydanlara akın edip meşruiyetin geri gelmesini istediğini, bütün meydanlarda eylemler başladığını dile getirerek, çocukların, kadınların katledildiğini, yapılan tüm bu zulümlere rağmen insanların fedakarlıklarda bulunduklarını kaydetti.

Müslümanların başındaki sıkıntıların siyonistlerden geldiğini savunan Raşid, şunları söyledi:

"Şayet Mısır dünyanın annesiyse Türkiye onun kalbidir. Kalpsiz anne, bedensiz de kalp olmaz. Bütün müminler kardeştir. Suriye bir katliam yerine dönüştü. Oradaki ümmetin seslerini, annelerin feryatlarını, çocukların ağlayışlarını duymalıyız. Orada her gün sayısız insanlar ölüyor. Suriyeliler için neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz."