Putin, gaz patlamasının meydana geldiği ve 10 kişinin hayatını kaybettiği olay yerini incelerken, bir gazetecinin kendisine yönelik suikast haberlerini hatırlatması üzerine, ''Gördüğünüz gibi benim pozisyonuma sahip insanların bununla yaşaması lazım. Bu tip şeyler sizi işinizi yapmaktan alıkoyamaz. Suikast tehditleri benim için hiç bir zaman bir engel olmadı ve bundan sonra da asla olmayacak. Ben bununla 1999 yılından beri yaşıyorum. Bu konuda ne yapabilirsiniz ki?'' dedi.
       Bir gazetecinin ''Hiç endişe duyuyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine de Putin, ''Bu tehditle yaşarsanız ve her zaman korkarsanız o zaman en basit tabiriyle hayatınıza devam edemezsiniz. Asıl onlar bizden korksun'' karşılığını verdi.
       Sözkonusu suikastın seçim kampanyasıyla ilgili bir kurgu olduğu yolundaki iddiaların hatırlatılması üzerine Putin, ''Bu ilk defa olmuyor. 1999 yılından beri tekrar edilen şey bu. Bu tip suikast komplolarıyla mücadele için özel bir birim oluşturuldu. Komplocular artık etrafta yoklar ve bunun için de aynı şeyi tekrarlamak istiyorum: Asıl onlar bizden korksun'' dedi.
       Rus devlet televizyonu Kanal 1, Çeçenistan'daki ayrılıkçı militanlarla bağlantılı bir kişinin Ukrayna'nın Odesa kentinde yakalandığını ve Putin'e yönelik suikast hazırlığı yaptıklarını itiraf ettiğini duyurmuştu.
       Rus muhalefeti bunun Pazar günü yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesinde Putin'in bir oyunu olduğunu öne sürerken, Putin'in Pazar günkü seçimdeki rakibi Sergey Mironov, ''Sözkonusu suikast hazırlığının doğruluğuyla ilgili elimde ciddi kaynaklardan gelen bilgi var. Ama sözkonusu kişi 4 Şubat'ta yakalanıyor. Neden başkanlık seçiminden 1 hafta öncesine denk gelen 27 Şubat'ta açıklanıyor?'' demişti.