MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusunun batı ve merkez askeri bölgelerindeki tatbikatları resmi olarak bitirme emri verdiği bildirildi.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Rus ordularının başkomutanı Vladimir Putin, tatbikata katılan batı ve merkez askeri bölgelerindeki birliklerin kalıcı üslerine dönmeleri emrini verdi'' denildi.

Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre, Rus ordusunun savaş hazırlığının test edilmesi amacıyla düzenlenen ani denetime yaklaşık 150 bin asker, 90 savaş uçağı, 120'nin üzerinde helikopter, 880 tank ve 1200 askeri araç katıldı.

Rus savaş uçakları sınır boyunca devriye uçuşu gerçekleştirirken, tatbikatta IL-78 havada yakıt ikmal uçağı da görev aldı. Denetim kapsamında kara ve deniz birliklerinde de tatbikat düzenlendi. Askeri birlikler kendilerine verilen görevleri belirli bir program dahilinde yerine getirdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun batı ve merkez askeri bölgelerinde yapılan denetimin Ukrayna'daki durumla hiçbir bağlantısı olmadığını söylemişti. Putin, dün Şoygu ile Leningrad bölgesindeki askeri tatbikatı izlemiş ve detaylı bilgi almıştı.