Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan'da yapılan seçimleri yeniden kazanan İmamali Rahman'ı telefonla arayarak kutladı.
Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Putin'in, İmamali Rahman'ı şeffaf ve demokratik ortamda geçen seçimlerde galip gelmesinden dolayı kutlarken, gelecekte de Rusya ve Tacikistan arasındaki ilişkilerin gelişeceği ve genişleyeceğine, hukümetlerarası anlaşmaların hayata geçirilmesinin iki ülke halkları menfaatlerine hizmet edeceğine inandığını kaydetti.
Putin, iki ülke arasındaki işbirliği düzeyinden memnuniyetini dile getirirken, Tacikistan halkının İmamali Rahman'ı seçerek, ülkenin parlak ve müreffeh bir geleceği için sağlam bir temel attığını vurguladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İmamali Rahman'ın seçimlerdeki ezici galibiyetinin, ülke vatandaşlarının, sosyal ve ekonomik alanlar da dahil ülkenin gelişimine yaptığı değerli katkısından dolayı İmamali Rahman'a duyduğu kalıcı bir güveninin işareti olduğunu söyledi.
Bu arada, İmamali Rahman'a bir kutlama mesajı da gönderen Putin, Rusya ve Tacikistan arasındaki ilişkilerin geleneksel olarak dost ve yapıcı karakter taşıdığını kaydederek, ikili stratejik partnerlik ve müttefiklik ilişkilerini kardeş halkların menfaatleri ve Orta Asya'da güvenlik, istikrar ve barışın sağlanması doğrultusunda yapılan yoğun ortak çalışmaların sürdürülmesinden yana olduğunu belirtti.