PORT SAİD

Mısır'ın kuzey doğusunda yer alan Port Said şehri hapishanesi önünde göstericilerle polis arasında meydana gelen çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Mısır Ambulans Servisi Müdürü Seyyid el-Mısri AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların karın ve baldırlarından vurulmuş olarak hastaneye kaldırıldıklarını ancak kurtarılamadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü kimliği belirsiz kişilerin hapishaneye saldırması esnasında meydana gelen çatışmalarda yaralanan 3 kişinin de bugün hayatını kaybetmesiyle birlikte Port Said'deki çatışmalarda ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi.

Oteller boşalıyor

Başkent Kahire'nin Korniş Caddesi'nde bulunan Semiramis ve Shepheard otellerindeki müşterilerin, bölgedeki başka otellere nakledildiği bildirildi.

Port Said kentinde ise olayların devam etmesinden endişe duyan çok sayıda yabancının bölgeden ayrıldığı ve otelleri terk ettiği bildirildi. 

Siyasi kriz, ülkeyi çöküşe sürükleyebilir

Bu arada, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'daki mevcut siyasi krizin ve çatışmaların ''ülkeyi çöküşe sürükleyebileceği'' uyarısında bulundu.