HONG KONG - Hükümet karşıtı gösterilerin 20 gündür devam ettiği Hong Kong'da polis, protestoların önemli merkezlerden Mong Kok'taki barikatları kaldırdı.

Ming Pao gazetesinin haberine göre, gösterilerin ana merkezi Admiralty'daki barikatlar yerinde dururken, polis bu sabah Mong Kok'taki çoğunluğu tahta olan barikatları testere kullanarak söktü.

Barikatların etrafını bir anda çeviren polis, yaklaşık 35 dakikada gösteri alanını temizlerken, küçük bir grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Göstericiler Mong Kok'daki Nathan Road ve Argyle caddelerini yaklaşık 3 haftadır barikatla kapatmıştı. Polis, son günlerde göstericilerin barikatlarını kaldırmak için defalarca girişimde bulundu.

Güvenlik kaynakları, operasyonun amacının göstericileri meydandan atmak değil, sadece barikatları kaldırarak sokakları temizlemek olduğunu belirtti.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için üç haftadır gösteri düzenliyor. Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı. 1842'den 1997 yılına kadar İngiliz sömürgesi altındaki Hong Kong, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri kabul ediliyor.