Fransa'yı etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle Paris’teki Seine Nehri’nin taşma tehlikesiyle karşı karşıya kalması, EURO 2016'yı izleyecek televizyon kanallarının planlarını da alt üst etti.

Fransa'yı etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle Paris’teki Seine Nehri’nin taşma tehlikesiyle karşı karşıya kalması, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) izleyecek televizyon kanallarının planlarını da alt üst etti.

Seine Nehri kenarına kurulması planlanan televizyon platoları, taşma tehlikesi nedeniyle su yatağı boyunca yolların kapatılması üzerine başka yerlere kurulmak zorunda kalacak.

Bütün dünyaya yayın yapan ünlü eğlence ve spor kanallı ESPN, nehir kenarında şampiyonayı aktarmak için kuracakları görkemli platoyu başka yere taşımak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nı en az Olimpiyat Oyunları kadar önemli gördüklerini belirten ESPN kanalı koordinatörü Amy Rosenfeld, Fransız basınına yaptığı açıklamada, "Grevler, protestolar, güvenlik sorunu gibi faktörleri hep göz önünde tuttuk ama yüzyılda bir kez olan sel taşkını riski hiç aklımıza gelmemişti." diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Aşırı yağışlarla gelen su taşkını riski yüzünden nehir boyunca yollar trafiğe kapatılırken, yine nehir yanından giden bir banliyö tren hattı ve iki metro istasyonu ulaşıma kapatılmak zorunda kalmıştı. Yine nehir kenarındaki Louve ve Orsay müzeleri tedbir amaçlı, kapılarını ziyaretçilere kapalı tutuyor.
1910'daki taşkında su seviyesi 8 metreye kadar çıkmıştı

Su taşkını yüzünden nehirde, özel ve gezi teknelerinin dolaşmasına da yasak getirilmişti.

Eyfel Kulesi ve önünden geçen Seine Nehri, başkentteki gelişmeleri aktaran kanallarının görsel açıdan en fazla rağbet ettiklerin yerlerin başında geliyor.

Fransa’nın ev sahipliğini yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran-10 Temmuz arasında gerçekleşecek.

Fransa'da 1910'da Seine Nehri taşmış ve su seviyesi yer yer 8 metreye kadar çıkmıştı. Ülke tarihinin en önemli taşkını olarak bilinen afette Paris'te 20 bin ev su altında kalmış, banliyölerde ise 30 bin ev selden etkilenmişti.