PARİS

Fransa'da düzenlenen son kamuoyu yoklamaları, Paris'i kana bulayan 13 Kasım'daki terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande'a olan halk desteğinde olağanüstü bir artış olduğunu ortaya koydu.

Fransa'da farklı anket şirketleri tarafından düzenlenen araştırmalar, son iki hafta içinde Holland'ın arkasındaki halk desteğinin en az yüzde 20 arttığını gösteriyor.

Ülkenin önde gelen kamuoyu şirketlerinden Ifop'un anketine göre, daha önce yüzde 28 olan Hollande'ın popülaritesi, saldırılarının ardından yüzde 22 artarak, yüzde 50'ye ulaştı. Sofres anketine göre ise Hollande'a olan destek saldırıların andından yüzde 20 artış gösterdi.

Ifop Genel Müdür Yardımcısı Frederic Dabi yaptığı açıklamada, "terör saldırılarının ardından, ülke sınırlarında kontrol başlatan ve olağanüstü hal ilan eden Hollande'ın kararlı tutumu, arkasındaki halk desteğinin artmasında önemli rol oynadı" dedi.

Yine aynı anketler, terörle mücadelenin ardından, seçmenin ülkede en fazla önem verdiği konular sırlamasında asayişi ilk sıraya koyarken, halkın yüzde 94'ü terör saldırılarını "en büyük endişe kaynağı" olarak görüyor. Daha önce ilk sırayı alan işsizlik sorunu ise yüzde 49 ile sıralamada daha gerilere düşmüş durumda. Yine aynı ankete göre, Fransızların yüzde 81'i, teröristlere yönelik mücadeleyi en önemli sorunlar arasında görüyor.