PARİS

Paris terörle mücadele savcısı François Molins, başkentin kuzeybatısında dün gece bir polis ve eşini öldüren saldırganın üzerinden, suikast düzenlenecek başka kişilerin listesinin çıktığını bildirdi.

Saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Molins, ''Polis saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra üzerinde suikast düzenlenecek, aralarında şarkıcı, gazeteci ve polis olmak üzere önemli şahısların da isimlerinin yer aldığı bir listeyi ele geçirdi.'' dedi. Savcı, bu kişilerin kimlikleri hakkında basına bir bilgi vermedi.

''Euro 2016'yı mezarlığa çevireceğiz''
Teslim olmayı reddeden saldırganın, kendisini ikna etmeye çalışan polise terör örgütü DAEŞ'e bağlı olduğunu söylediğini belirten Molins, ''Saldırgan etkisiz hale getirilmeden önce polise DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, 'zalimleri evlerinde aileleriyle öldürün' çağrısına yanıt verdiğini söyledi" diye konuştu.

Fransız savcı, saldırı ile ilgili olarak üç kişinin poliste sorgulandığını bildirdi.

Bu arada, saldırganın, polisi ve eşini öldürdükten sonra sosyal paylaşım sitesinden görüntülü mesaj yayınlayarak, ''Euro 2016'yı mezarlığa çevireceğiz'' dediği bildirildi.