ROMA  - Papa 16. Benediktus, Peygamber Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği günü sembolize eden ''Kutsal Cuma''yı başkent Roma'daki ünlü Kolezyum anıtının önünde her sene yapılan ''Haç yolu'' ayiniyle andı. 

Ayinin son bölümünde söz alan ve Avrupa ile İtalya'yı ciddi boyutlarda sarsan mali borç krizine değinen Papa, "Bugün birçok aile ekonomik krizin olumsuz etkileri ve işsizlik tehlikesinden ötürü gençlerin geleceği konusunda endişeli" ifadesini kullandı. 

Ailelere, Hz. İsa'ya dönmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Papa 16. Benediktus, aradıkları cesaret ve gücü onda bulacaklarını belirtti.

Ayini çok sayıda din görevlisi, Romalı ve Paskalya tatilini geçirmek üzere bu ülkeye gelen turist de izledi. Katılımcılar ellerinde mum ve ayine ilişkin bilgilerin yer aldığı kitapçıkla Papa'yı takip etti. 

Kırmızı cübbesiyle tören alanına gelen Papa 16. Benediktus'u, Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano karşılayıp, uğurlardı. 

Hz. İsa'nın öldükten sonra dirilişini sembolize eden Paskalya Bayramı, Vatikan'daki Aziz Pietrus Bazilikası'nda yapılacak gece ibadeti ve Pazar sabahı Aziz Pietrus Meydanı'nda halka açık yapılacak ayinle kutlanacak.